τηλ.: 210 9615287

BBQ

Προκειμένου να επιλέξετε την ψησταριά bbq, που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, στο budget και στις γευστικές σας προτιμήσεις, ξεκινήστε δίνοντας λίγο σκέψη στις παρακάτω ερωτήσεις.

  • Πόσο συχνά θέλετε να ψήνετε;

  • Για πόσα άτομα θα ψήνετε;

  • Τι χώρους διαθέτετε;

  • Θα είναι η μοναδική σας ψησταριά;

  • Ποιό το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα;

  • Πόσο ελεύθερο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε;

Οι απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις, θα σας βοηθήσουν στη συνεχεια να διαμορφώσετε μια καλύτερη άποψη για το μέγεθος της ψησταριάς σας, τις σχάρες της, τα χαρακτηριστικά και αξεσουάρ που θα έχει. Η πρώτη, όμως, και σημαντικότερη επιλογή που θα πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε τι καύσιμη ύλη θα χρησιμοποιεί η νέα ψησταριά σας: υγραέριο, κάρβουνο ή ηλεκτρικό ρεύμα;

Αφού επιλέξετε τον τύπο ψησταριάς bbq που θέλετε, το επόμενο που θα σας απασχολήσει είναι το μέγεθος. Σε μια μεγάλη ψησταριά bbq, θα έχετε μεγάλη επιφάνεια ψησίματος, κατάλληλη για περισσότερα άτομα, αλλά θα χρειαστείτε και περισσότερο χώρο, ενώ βέβαια και το κόστος θα είναι ψηλότερο. Η σωστή επιλογή θα γίνει βάση την ποσότητα τροφίμων που κατά μέσο όρο ψήνετε και το χώρο που διαθέτετε. Ενδεικτικά μια σχάρα 52×46 εκ. μπορεί να χωρέσει 6-8 μπριζόλες ανάλογα με το μέγεθος.

BBQ εξωτερικού Χώρου

Εκτός από τις διαστάσεις της, η σχάρα, ακόμα ίσως περισσότερο, είναι κρίσιμη για το υλικό κατασκευής της. Εξαιρετική επιλογή είναι οι μαντεμένιες σχάρες: πιάνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και έχουν μεγάλη αντοχή στη χρήση και στο χρόνο. Στο μαντέμι καλό είναι να αποφεύγετε το νερό, αν και μια εμαγιέ επίστρωση τις προστατεύει και από τις διαβρώσεις. Θα τις βρείτε συνήθως σε ψησταριές υγραερίου, όπως και τις σχάρες από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι τελευταίες, επιτυγχάνουν υψηλές θερμοκρασίες, έχουν μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και καθαρίζονται πολύ εύκολα.

Η δυνατότητα μιας ψησταριάς bbq να χρησιμοποιηθεί και για έμμεσο ψήσιμο είναι μία ακόμα παράμετρος που θα σας απασχολήσει. Αν και το άμεσο ψήσιμο με τη φωτιά ακριβώς κάτω από το φαγητό είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι όταν ακούμε γκριλ ή bbq (μπάρμπεκιου) με το έμμεσο ψήσιμο, δηλαδή με τη φωτιά γύρω ή στο πλάι από το φαγητό και κλείνοντας το καπάκι, πετυχαίνεται ένα αποτέλεσμα που αφενός πλησιάζει στο ψήσιμο φούρνου αλλά προσθέτει τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση που μόνο το γκριλ πετυχαίνει.